Wednesday, September 21, 2011

Aku bukan lagi se0rang pelajar SAINS ...

 

..
Entry yang aku buat kali ni  adalah lebih kepada luahan hati aku ....
Emmm frst time k0t .... hahaha
..
..

Actually ... mlm td 0ne of my best fren bru je dtg kat bilik tnye pasal satu soalan KIMIA ...
Kawan aku 2 budak pendidikan fizik di UPM ni ...n dulu kami satu matrikulasi ...
Terus terang aku katekan .. mase dia mula2 tnye aku sama ada ingat atau x lg KIMIA .... jwapan nye k0npem2 aku bgtau X INGAT ....
..
..
Masuk tahun ni dah 2 tahun aku mula meninggalkan dunia PURE SCIENCE .....
Terus terang aku katakan .... aku SGT RINDUKAN PURE SCEINCE .....
Walaup0n aku bukanlah antara pelajar yang cemerlang.. gemilang ..n terbilang dalam subjek2 utk PURE SCIENCE ni ... tp aku tetap gembira belajar SCIENCE ...
..
..
..
Aku rindukan sel – sel  BIOLOGY  ....
Aku rindukan nombor – nombor MATHEMATICS ...
Aku rindukan molekul – molekul CHEMISTRY ...
Aku rindukan formula – formula PHYSICS  ...

Sungguh aku rindukan MEREKA ....... berat hati nak lepaskan semua 2 .... lagi berat hati bile aku mula lupakan MEREKA ...



..
..
Ya Allah ... cdeh bile aku mula lupakan semua ilmu yang dh bertahun – tahun aku pelajari ....
Bertahun aku berusaha untuk menguasai ilmu – ilmu tu .... tp hanye dlm sekelip mata aku boleh lupakan mereka ....
..
..
Sungguh aku belajar ini kerana apa ????
PEPERIKSAAN ???  ...
..
..
Ya Allah .... bukakanlah hati hambaMU ini supaya dapat menerima ilmu dgn ikhlas dan HANYA KERANAMU ... amin ...


:: kisah dongeng FARHA ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...