Sunday, May 29, 2011

... i'm s0 l0nely ... listen t0 my heart







I’m so lonely, broken angel
I’m so lonely, listen to my heart

من … دوست دارم
به چشمِ من …گریه نده
نه نمیتونم
بدونِ تو … حالم بده

I’m so lonely, broken angel
I’m so lonely, listen to my heart

One n’ only, broken angel
Come n’ save me, before I fall apart

تو هر جا که باشی…کنارتم
تا آخرش…دیوونتم
تو…تو نمیدونی
که جونمی….برگرد پیشم

I’m so lonely, broken angel
I’m so lonely, listen to my heart

One n’ only, broken angel
Come n’ save, before I fall apart

لالا لیلی…لالا لیلی….لالا لالالا
I’m so lonely, broken angel
I’m so lonely, listen to my heart

One n’ only, broken angel
Come n’ save, before I fall apart

Arash Feat. Helena – Broken Angel Lyrics

....
.........
.................
frst time dgr lgu ni trus rse nk tau pe ksah lgu ni sbnrnye...
muzik dia....f0r me...best !!!
...then..farha pn search la kt y0utube...
n mcm yg k0rg tgk skrg...
dia punye vid clip ni rpenye sal p0mpuan 2 trseksa nk lupakan kisah lme dia...
but..she was very lucky...
her husband still l0ve n tce care of her...
even he kn0ws she is  remembering of her ex .. :((
part ni k0rg leh tgk kt part last...
..s0..sbnrnye...bkn sng utk kite lupe 0rg yg prnh kite syg...
tp...hargailah 0rg yg syangkn kite ... 
klau btl2 sygkn sum0ne...hrgailah 0rg tu baek2 ... jgn smpai 0rg tu dh jd milik 0rg laen bru kite mnyesal n bru trase khilngan dia ...
~ Love ~ :: miss vio ::
# sbb farha dh fallin in l0ve dgn dis s0ng..s0 i decide jdkn lgu ni utk my bl0g.... ^_^  k0rang rasa ok x???

Saturday, May 28, 2011

4 FLAT !!!

 
4 FLAT !!!!!!!!!!! ....
UNBELIEVABLE !!!
AWES0ME !!!
EXCELLENCE !!!

itu lah antra perkara2 yg keluar kat 0tak farha bile my best fren Aen Mat Deris ...dpt 4 flat...
sape dia?? u all bleh bce entry sblm ni ...
walaup0n bkn farha yg dpt result 2...but i'm still happy 4 her ..
bkn snang w0o0...hehe...thniah dear .. ^_^ ...
..
..
..
jeles plak aku dgn minah ni...hehehe..
waaa... mmg patut ade prasaan ni...bg farha la...as a student...
k0rg x rse k jeles bile dpt tau mber2 k0rg dpt 4flat ??
w0o0...klau frha...jeles...tp..
it d0esnt mean farha dengki dgn dia...
just my feeling said..klau dia bleh buat...why n0t me?? t0l x??
s0...m0ral of da st0ry ... 
Aen Mat Deris n all pe0ple 0ut there !!!!
tunggu la....
satu mse 6t...frha akn p0st jgk entry  sal frha dpt 4flat !!!
wait ya !!! ...( walaup0n sem ni aku tau rsult aku dh hmpeh .. hehe.. :p )
~L0ve ~ :: miss vio ::


# klau nk brjaya... mstilah brusha ..krana Allah pndg pd usaha ... AJA-AJA FIGHTING !!!

Friday, May 20, 2011

cinta MEREKA di MADINAH ...



kisah ni sbnrnye...adalh salah satu kisah benar ..yg diceritakn 0leh my bel0ved m0m...
...teettttt...ni sbnnye kisah yg brlaku between my m0m n dad mse dia0rg pg buat haji dlu...
n..my m0m st0ry meri dkt farha ...mse 2 dh lme...3thun lpas rsenye...
n..kisah ni bermula la dgn.....jeng3....huhuhu...
..
..
..
...mak dgn abh alhamdulillah selmat smpai di tanah suci Mekah ...
tp...nk dipendekkn cerite...abah tiba2 kurg chat...demam...
mula2 my m0m ingtkan demam biasa je la...n abah p0n x bgtau ape2...
...p tiba2 ade la s0rg kwan abah..bgtau dkt mak yg abah jatuh dlm bilik air...sbb 2 dia demam...
utk pengetahuan ... abah mmg kurg chat sbnrnye...
..then my m0m pg la jumpe abah n tnye bt0l k dia jtuh bilik air??? ... n abah hnye senyum je...ckp xde pe2...
...p...lme2 abh mkin kurg chat..mak la yg mnjga abah spnjg di sana... 
waktu kt sne..abah x ckup kuat nk buat tawaf sambil brdiri s0..trpaksa la mak upah 0rg utk tolak abah gne wheel chair utk tawaf.... n sblm abah terpaksa gne wheelchair disebabkn keuzuran dia ni...mak la yg pegang abah semasa tawaf....mak la yg mnjga abah spnjg mengerjakan ibdat haji ni...kdang2 mak x pg p0n buat tawaf sunat mcm jemaah2 haji yg len walaup0n dia0rg ade ajak .. mak ckap ... " xpelah...tawaf tu sunat je tp JAGA SUAMI NI WAJIB " ...
...alhamdulillah...x lame lpas 2..abah dh mkin chat n mampu utk brjalan ...
..
..
..
..satu hari... mase kt Madinah .. mak dgn abah bru pulang dr msjid ...dn tiba2 abah ajak mak pg kdai emas ...
n... mak tnye la..nak buat pe pg kdai emas  ???? ... n abah bgtau .. " nak belikan rantai n gelang utk awk .." then mak ckp la... dia xnk...n dia jge abah ikhlas ... then my father said again ... " xpelah...sye dah x mampu nk jge awk skrg ... ni je yg mampu sy bg...awk dh bnyak ssh sbb nk jge sye " .... then mak bgtau dkat farha...dia p0n xtau nk ckp pe mse 2..just ..."terima kasih la... awk dh chat p0n alhamdulillah  " ...
..
..
..
...s0..2 lah antra kisah yg brlaku between my m0m n dad mse dia0rg kerjakan haji.... farha mse dgr mak crita pasal ni...nk nangis p0n ade huhu... itulah kasih syg ...p yg mampu farha ckp kt cni..mudah mudahan kasih syg between them akan kekal smpai bile2 ... I L0VE THEM VERY MUCH ...
~ L0ve ~ :: miss vio ::

 
# skrg abah frha still lg kurg chat brbanding dlu...detiap minggu kne pg klinik...d0akan bah chat ye smua ... amin... ~

Wednesday, May 18, 2011

PUTUS TUNANG

ye ... farha dh putus tunang ...
hahahah....xde la..tpu je...
sbnrnye nk ckp ckit sal putus2 tunang ni...
walaup0n dri ni bukanlah yg lyak utk ckp sal ni..
p.. frha cme nk bg pendpat ...n maaf klau k0rg rse pendpt ni x bpe nk btul ...
rsenye dalam Islam sndri ade sbut pasal brtunang ni..p frha p0n kurg jelas pasal ni...
p..rsenye dlu ade jgk 0rg brckap2 dkt FACEBOOK yg...
apabila se0rg lelaki 2 melamar(ingin jdkan is3) se0rg perempuan 2 dan masing2 adalh dlm keadaan waras...dan perempuan tersebut menerima lamaran trsebut tnpa paksaan..jd..secra aut0matiknye.. mereka dianggap telah bertunang ..
...tentang hal ni..farha xtahu terlalu mndlam sgt..tp klau difikir scra l0giknye...mmg ade kbnran..
..sbb klau kite prhatikan ..klau mjlis pertunangan...mne ade akad mcm brkahwin...
..yg mnjd mslh skrg adlah penerimaan msyarakt kite tentg hal yg brkaitan dgn PUTUS TUNANG ni ...
..
..
..

brckap pasal PUTUS TUNANG ni plak...
ada la se0rg kwan frha ni...n dia se0rg yg agak agak tinggi ilmu agamanye brbanding farha ni..hehehe...
..kata dia...dia ade dgr crmah dr ustaz mne ntah dh lupe...huhu
dlm crmah 2 ustaz 2 brbicra la psal PUTUS TUNANG ..katanye...putus tunang 2 bukanlah satu perkara yg berd0sa ataup0n memalukan..malah..sbnrnye xade istilah kapel dn yg ade hnyelah BERTUNANG ...tp..brtunang 2 x boleh lme2 krna bimbg mcm2 mslah mungkin akn brlaku...
berbalik pasal putus tunang td ....
putus tunang itu adalh perlu sekiranye ade masalh2 tertentu yg mgkin akan memudaratkan mereka ataup0n yg boleh mncemarkan nama baek kedua-dua kluarga ataup0n ape2 yg brkaitan dgnnye....
kebanyakkn antra kite ni memandang ser0ng pada mreka yg putus tunang especially perempuan....
mcm2 tanggapan negatif yg diberikan pd mereka2 ini...sdgkn sepatutnye..kite bn2 brikan smgt utk merka...
tp..mgkin disebabkan adat kite yg trlalu memandg pada perkara ni jd tanggapn yg mengarut2 2 p0n ade dlm masyarkat kite...
..
..
..
jd kt cni..frha cme nk tgur sikap sesetgh 0rg yg suka bwak mulut bile ade antra kenalan2 dia0rg yg putus tunang ...sbb hal ni x 0k sbnrnye...fkir la klau kite kt tmpat 0rg tu..0k la..2 je k0t nk cel0teh..hehe..tata...
~l0ve~ :: miss vio ::

# klau k0rg rse x bt0l ape yg farha bgtau ni maaf la ye ... ^_^

Tuesday, May 17, 2011

Tak perlu terlalu sempurna untuk BAHAGIA ....

 
Perkataan yang lemah lembut itu melembutkan hati yang lebih keras dari batu batu dan perkataan yang kasar akan mengasarkan hati yang lebih halus dari sutera
 http://tazkirah.wordpress.com/mutiara-kata/

drpd ayat kt ats.... aku nk sgt bgtau..yg kdg2 ...kite x perlukan terlalu kesempurnaan utk bhgia...sbb kdg2...dgn kata-kata n tindakan kita yg ikhlas dh mampu buat kita n mgkin juga 0rg lain bahagia....
hahaha...nape aku ckp mcm 2??? ...
...meh cni nk st0ry2 ckit...nk cte la ckit sal my shukry punye keje...hahaha...
c0op..!! sape shukry?? ..ala...klau k0rg ade bce entry frha sblm ni k0rg akn tau la spe dia..fewiiit...wahahah..
0k...bgini ctenye....actually...farha sbnrnye p0se gnti hari ni....hahaha..
then..bese la...dh p0se kne la bersahur...ari ni dh msuk 3 hari frha p0se...then...2hari yg lpas..smua frha x smpat nk shur...smpat2 p0n mnum air k0song je...bese la...kuat tid0...hehehe...
nk dpendekkan cte....frha p0n mnx la tl0ng dr shukry suh dia kjutkan...k0l 4.30pg tuhh...hahahha...kcian plak mule2....mula2 dia ckp mcm sush...sbb tk0t dia x trsdar...p last2 dia stuju gak sbb dia ckp cdeh tgk frha shur mnum air k0song je...huhu..( trharu i ) hahaha...then..dgn smangatnye...frha p0n tid0 la dgn tenangnye....
4.30pg...brbunyi la f0n frha dgn lagu ape ntah...hahahaha....brdering dering...nk xnk trpaksa la bgun...tgk2 rupanye shukry yg c0l....suh bgun...bgun la..frha pg2 buta siapkn mknan utk shur...smbil2 msg dgn shukry...tgh2 ciapkan mkanan 2 dia c0l plak skali lg....then tiba2 mulut ni nk brtnye...."x tido0 k???" .. "takk..." ... "xtid0 sbb nk kjut sye shur k??"
 ... " yup" ...waaaaaaaaaaa............. trharu2...blushing2..hahhaa...

..
..
..

dr cni farha tau farha mmg bhagia dgn dia...... 

# hahaha...entry x kene mngena dgn ape yg farha p0st...ntah biar la...b0san... ^_^ ..~Love~ :: miss vio ::


Sunday, May 15, 2011

Penilaian Tahap Satu ~ Lompat Kelas ...

PTS
x pernah dengar ??? ye k?? kalau....
LOMPAT KELAS ??? ...
huhu... klau ade yg prnah dgr..k0nfem k0rg skrg mmg lbh kurg baye2 aku ..hehe...
klau yg belum 2... emmm..meh cni i st0ry2 ckit kt k0rg yekkk ...well
PTS ni sbnrnye sh0rtf0rm bg Penilaian Tahap Satu ... n PTS ni merupakan salah satu peperiksaan yg besar yg lebih kurg mcm UPSR,PMR la jgk.. n exam ni dinilai pada student darjah 3 ...
bile student 2 brjye dgn exam ni...dgn bangga b0ngkak dan riaknye..hahahaha...
xde la..mreka sbnrnye tlah berjye utk terus smbg bljar ke darjah 5 tnpe bljr darjah 4..hbat x?? hahaha
well kt cni sukacita dimaklumkan yg sebenrnye..aku adalah salh se0rg student yg berjye amek test ni 
n... finally aku berjaya...alhamdulillah...hahahha...unpredictable sbnrnye...
emmm... PTS ni lebih pada ujian IQ sbnrnye..i think la....
aku p0n sbnrnye xtau la knpe krajaan buat ujian ni..p klau dipikir2..klau bt0l ujian ni brjye...nape krajaan dh st0p kan..
emmm.utk hal 2 better tnye pd yg berkenaan sbb aku hnye salah se0rg hasil drp peperiksaan 2 je....wahahha...
kt cni..i nk la jgk st0ry meri ckit sal spnjg aku bergelar BUDAK LoMPAT KELAS ni...jeng3......
bile dh l0mpat class ni sbnrnye bkn sng kite nk adapt dgn sumtin yg new tmbh2 aku xde lgsg basic utk sains n math p bru bljr ckit2...
s0 korg bleh bygkan la mcm mane kita0rg yg dr xtau ape2 ni kne catch up smua bnde dlm klas yg smua student dia dh tau basic2 yg kami lgsg xtau...waaaaaaa .... 
sal exam ni actually kta0rg dh dberikan masa slma 3bulan utk sesuaikan diri dgn suasana bru ni...
klau xleh sesuaikn diri kta0rg leh trun smula...
n mula2 my m0m ask me utk trun smula..p my dad plak..x bg..jd...kne la ik0t b0s bsar...
s0 aku p0n truskanlah bljr as student l0mpat class kt class 2..huhu..n finally smpai skrg..
aku still tringt kisah2 spnjg aku jd budak l0mpat class...
kdg2 ade yg panggil aku adek..n x kurg jgk yg nakal pnggil aku bdak kecik..hehehe..
pep0n...aku x ksah sbnrnye...sbb 2 mmg hakikat...
yg pling x tahn member2 aku yg dh umur 18thun n keatas..
bile ade je cte yg tulis utk 18thun n keatas..di0rg cbulk la d0k usik2 aku....
hahahaha...klakr plak time 2... 
kdg2 ade jgk masalh ble hal l0mpat kelas ni 
bile aku kne trgkan dkat 0rg yg xtau sal PTS ni...ad0oiiii
...mcm2 ayat jgk aku kne susun..hahha..n yg pling aku x sangka... mse time aku pg intrview utk smbg ijazah pendidikan dlu...hahaha...tgh2 intrview..aku kne trgkan dgn 0rg yg intrview aku sal umur aku ni sbb lpas spm aku smbg study kt matrikulasi bg PROGRAM DUA TAHUN ..s0o0o...mkin byk la alkisah yg aku kne trgkan...hahhaha...
ade lg kisah bile aku bgtau je aku bdak PTS 
...s0me pe0ple 2 mesti trus ckap " bdak genius la ni..." ... " bdak pndai la ni ... " ... " bdak bijak la ni...." ...waaaaaaaaaaaa...hbatnye..hahhaa...
p sbnrnye aku x rse mcm 2 p0n c0z klau aku ni bt0l genius..pndai...bijak...msti aku dh ade kt 0berseas..hahahha....tp ape2 p0n...
aku dh brsyukur dgn ape adenye aku skrg...
.. walaup0n aku xde la berjye dgn hbat mcm bdak2 PTS yg len ... p aku gmbira dgn prjalanan hidup aku yg f0r me agak intresting ...hahaha..(pasan :p) .... 0k la... cni je..tata.. l0ve u .. ~l0ve ~ :: miss vio ::

:: ni paint yg aku buat utk k0rg lebh fham sal PTS ni..huhu...hd0h t0ll... n_n ..

hahaha..pnjg plak entry ni...s0ri klau b0san bce...

Saturday, May 14, 2011

Piala FA 2011

al0ha ... !!!!! ...hehehe..slamat bertemu kmbali semua ... ^_^ ..miss me?? dunn0?? hahaha...xpe..well kali ni entry aku smua sal perlawanan sparuh akhir PIALA FA ... hehehe...btw..aku ni antra pengikut yg tengelam timbul bg sukan b0la sepak malaysia nih... kjap2 tgk..kjap2 x tgk... hehe..
                                                                 

kali ni..aku jd truja nk ltak entry sal b0la ni c0z smalam aku bru je abes tgk separuh akhir PIALA FA.. prlawanan antra PAHANG vs TERENGGANU ... waaa..thniah TERENGGANU ... peteh trg peteh ...hehe...thniah pd 22 ngri dr pantai timur ni c0z brjya pg sparuh akhir..bkn sng tau.. :) .. btw..thniah2 diucpkn kt team TERENGGANU krna brjye mng pd gme per1 ni... C0NGRTZ drku yg c0mey ini...waaahaha..(angkat bakul sndri) ...n aku hrap f0r 2nd game yg akn brlangsung kt stdium trg ni pulak...team TERENGGANU dpt bg lagi stu lg kmenangan until kite dapat pegi k FINAL .. yuh000....


ok team TERNGGANU ........ c u di FINAL PIALA FA 2011 ... AJA - AJA FIGHTING .. !!! PETEH BANY0K CKET ...!! ~ chill ~           :: FARHA ::

ni link utk TERENGGANU FC kt faceb0ok..http://www.facebook.com/pages/TERENGGANU-FC/69321045688 klau spe2 yg brmant b0leh le like ye..same2 kite meriahkan page ini .. c0me 0n TERENGGANU .. ^_^

:: kisah dongeng FARHA ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...