Sunday, May 15, 2011

Penilaian Tahap Satu ~ Lompat Kelas ...

PTS
x pernah dengar ??? ye k?? kalau....
LOMPAT KELAS ??? ...
huhu... klau ade yg prnah dgr..k0nfem k0rg skrg mmg lbh kurg baye2 aku ..hehe...
klau yg belum 2... emmm..meh cni i st0ry2 ckit kt k0rg yekkk ...well
PTS ni sbnrnye sh0rtf0rm bg Penilaian Tahap Satu ... n PTS ni merupakan salah satu peperiksaan yg besar yg lebih kurg mcm UPSR,PMR la jgk.. n exam ni dinilai pada student darjah 3 ...
bile student 2 brjye dgn exam ni...dgn bangga b0ngkak dan riaknye..hahahaha...
xde la..mreka sbnrnye tlah berjye utk terus smbg bljar ke darjah 5 tnpe bljr darjah 4..hbat x?? hahaha
well kt cni sukacita dimaklumkan yg sebenrnye..aku adalah salh se0rg student yg berjye amek test ni 
n... finally aku berjaya...alhamdulillah...hahahha...unpredictable sbnrnye...
emmm... PTS ni lebih pada ujian IQ sbnrnye..i think la....
aku p0n sbnrnye xtau la knpe krajaan buat ujian ni..p klau dipikir2..klau bt0l ujian ni brjye...nape krajaan dh st0p kan..
emmm.utk hal 2 better tnye pd yg berkenaan sbb aku hnye salah se0rg hasil drp peperiksaan 2 je....wahahha...
kt cni..i nk la jgk st0ry meri ckit sal spnjg aku bergelar BUDAK LoMPAT KELAS ni...jeng3......
bile dh l0mpat class ni sbnrnye bkn sng kite nk adapt dgn sumtin yg new tmbh2 aku xde lgsg basic utk sains n math p bru bljr ckit2...
s0 korg bleh bygkan la mcm mane kita0rg yg dr xtau ape2 ni kne catch up smua bnde dlm klas yg smua student dia dh tau basic2 yg kami lgsg xtau...waaaaaaa .... 
sal exam ni actually kta0rg dh dberikan masa slma 3bulan utk sesuaikan diri dgn suasana bru ni...
klau xleh sesuaikn diri kta0rg leh trun smula...
n mula2 my m0m ask me utk trun smula..p my dad plak..x bg..jd...kne la ik0t b0s bsar...
s0 aku p0n truskanlah bljr as student l0mpat class kt class 2..huhu..n finally smpai skrg..
aku still tringt kisah2 spnjg aku jd budak l0mpat class...
kdg2 ade yg panggil aku adek..n x kurg jgk yg nakal pnggil aku bdak kecik..hehehe..
pep0n...aku x ksah sbnrnye...sbb 2 mmg hakikat...
yg pling x tahn member2 aku yg dh umur 18thun n keatas..
bile ade je cte yg tulis utk 18thun n keatas..di0rg cbulk la d0k usik2 aku....
hahahaha...klakr plak time 2... 
kdg2 ade jgk masalh ble hal l0mpat kelas ni 
bile aku kne trgkan dkat 0rg yg xtau sal PTS ni...ad0oiiii
...mcm2 ayat jgk aku kne susun..hahha..n yg pling aku x sangka... mse time aku pg intrview utk smbg ijazah pendidikan dlu...hahaha...tgh2 intrview..aku kne trgkan dgn 0rg yg intrview aku sal umur aku ni sbb lpas spm aku smbg study kt matrikulasi bg PROGRAM DUA TAHUN ..s0o0o...mkin byk la alkisah yg aku kne trgkan...hahhaha...
ade lg kisah bile aku bgtau je aku bdak PTS 
...s0me pe0ple 2 mesti trus ckap " bdak genius la ni..." ... " bdak pndai la ni ... " ... " bdak bijak la ni...." ...waaaaaaaaaaaa...hbatnye..hahhaa...
p sbnrnye aku x rse mcm 2 p0n c0z klau aku ni bt0l genius..pndai...bijak...msti aku dh ade kt 0berseas..hahahha....tp ape2 p0n...
aku dh brsyukur dgn ape adenye aku skrg...
.. walaup0n aku xde la berjye dgn hbat mcm bdak2 PTS yg len ... p aku gmbira dgn prjalanan hidup aku yg f0r me agak intresting ...hahaha..(pasan :p) .... 0k la... cni je..tata.. l0ve u .. ~l0ve ~ :: miss vio ::

:: ni paint yg aku buat utk k0rg lebh fham sal PTS ni..huhu...hd0h t0ll... n_n ..

hahaha..pnjg plak entry ni...s0ri klau b0san bce...

2 comments:

asliner said...

kalau kita nak cakap "farha pelajar yang pandai' jugak macam mane? =)

faRHa@miSS Vio said...

klau ina nk ckp mcm 2 jgk...ape kan daye trime je la...alhamdulillah...hehehehe

:: kisah dongeng FARHA ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...