Tuesday, August 2, 2011

kenali SALAH SILAH kucing anda ... ^_^

assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan....wahahaha..ayat dh mcm nk buat speech ...huhu
btw ... salam ramadhan ye semua .... ^_^ ...actually aku bru je hbis sahur nih ... semntara tunggu nk msuk subuh ... sempat la berbl0gwalking skjap td ..then tiba2 tringt dkat kucing2 kesyangan .. s0 tetiba rse nak buat entry pasal kucing2 nih ...huhuhu ....

..
..
..
kat rumah aku nih ade 4 ekor kucing tegar yang mmg dah buat rumah aku ni jd habitat dia la ... dah mmg xleh nak buat ape dah .... sejak dr zaman tok nenek dia0rg lg dah duk cni...bile tok nenek dia0rg dh mati yg m0stly adlah sbb car accident ye smua ...n aku boleh ckap ... rumah aku nih dh jd kubur utk kucing2 ... x trkira byknye kucing yang mati kat cni ... tp semuanye ditanam dgn baek ... !! jgn bimbang ... x berhantu lg .. huhu 

..
..

s0..... jom berkenalan skjap dgn kucing2 aku nih .... aku mula dr yang tua la ... first kucing kami satu keluarga panggil dia "IBU" ...hahaha...hbat x??? s0 ?? jgn jeles .. aku bkn je ade MAK !! tp aku p0n ade IBU ...wa ckp lu ...haha...then .. si IBU ni aku x tau la dia ade scandal dgn bapak2 kucing dr mne la ... jd ... TERBUNTING la dia .... n akhirnye kluar la "KEMBI" ... actually ... "KEMBI" ni adlah shortf0rm dr perkataan "KEMBANG" ... dn ia direka khas oleh family aku ..hahahaha... 

..
..

x lme lpas tu ... nenek kesygan aku tiba2 bwak balik 2ekor kucing dr rumah mak sdare aku yg duk kat KERTEH 1 ... seekor kita0rg pnggil dia "RAIN" n itu adalah shortform bg perkataan " OREN" ...hahaha... n lg sekor kita0rg bg nme dia "PUTIH" ...tp ..disebabkan RAIN tu obvious suke sgt menggesel dkat manusia ... dah mcm serangan seksual je aku tg0k..hahaha...++ dia ni ske sgt kncing merata ... kami putuskan ..BUANG NEGERI ...haha ...cdeh jgak tp nak buat mcm mne kan ....

..
..

PUTIH plak ... x tau la dia ni scandal dgn bapak kucing mne ntah ... tiba2 TERBUNTING .. n kluar la 4ekor anak .... semuanye putih2 melepak mcm dia .... tp ... x sampai seminggu anak2 tu lahir ... ibu dia0rg PUTIH pon mati ... sbb kematian ... tidak diketahui ....hukhukhuk .... (T_T) ...byangkan ??? ..anak2 kucing yg kecik 2 nk mnum ape ??? susu nk cekau kat mne ??? ....finally my family decide utk kurung IBU dgn anak2 PUTIH dalam sangkar ...dgan harapan .... IBU sudi la susukan anak2 tu ... mula2 mmg IBU mengamuk ... x bg ...p bile dah kurung lme ... nk lari p0n x boleh ... s0 terpaksa la dia susukan anak2 PUTIH .... tacing2 ..s0b..s0b... tp... apekan daye ... drpd 4ekor tu ... hanye seekor je yg mampu bertahan ... n kami nmekan dia PUTIH jgak(PUTIH  Jr) ...hahaha..xtau dah nk bg nme ape ...then..kisah ni x hbis lg tau ... 

..
..

selang beberapa thun ... PUTIH ni dah jd antra LADY yang mengawal kwasan rumah aku nih ...mne2 kucing2 f0reigner yg dtg semua dia bntai .... n ape yg lg gembira...x lme lpas 2 ...PUTIH bunting .... n brjya lahirkan 2ekor anak yg putih mcm dia la...tp..last2 hnye seekor je yang mampu truskan hidup ...n kami semua namekan dia "KECEK" ..antra kelebihan KECEK nih ... mata dia SATU KUNING SATU BIRU  .... hbat kan ?? subhanallah ...

..
..
..

s0 ...klau nak cte pasal kucing2 aku nih xtau la smpai bile plak bru abis .... nk cte perangai sekor2 yg mmg buat aku hilang tensen ... !!! .. tp insyaallah ..aku akn post kat entry laen .... selamat berkenalan dgn kucing2 saya ... ^_^ ..







14 comments:

aenmatderis said...

woh.
berlambok kucing u.

i tak suka kucing,
ntah..
tp naluri keibuan i kuat.
eh,ade kene mengena ke suka kucing ngan naluri keibuan?

faRHa@miSS Vio said...

huhu ...ade la 2 k0t ...

OraNgpEar said...

comey ngak kucimkucim yer..ai pon banyak kucimm..nanti ai post sal dorang..wakakaka salam kenalkenal! :)

Faris Farhad said...

my favourite pet are cat and hamster. Rindu gila r kat kucing yg dah hilang dkt 10tahun dah ntah2 mati pa.. huhu tapi kucing jiran aku yg paling benci sebab berak merata-rata tempat ;)

faRHa@miSS Vio said...

orangepar: huhu..ade jgak??? j0m2 kite share cte sal kucing kite nak2 ... 6t i trjah u punye entry ... ^_^

faris farhad: dah 10thun?? agak2 6t klau jmpe bleh cam lg k?? huhu...besenye ayam yg ske berak merata..kucing ske kencing merata ...hahaha

sergeant keroro said...

oh my!!! comelnya. ibu tu comel XD

yang lain pon comel gak XD

AimIe sAbri said...

paa comey nyer kucing..aimi ade 13 ekor tu..lagi penin nak jage..hahhhahah

dela said...

wahhh ramainye kucim ..hehehehhe

umah k.dela pon ade 3 ekor je ..hehe sekor mcm putih jr tu, sekor mcm kembi ( tapi berisi sket n dah tua) sekor lg mcm putih jr tapi ade tompok kelabu sket

hehehhehehe

faRHa@miSS Vio said...

sergeant keroro: jrang ade org ckap ibu tu comey ...hehehe ... p mata dia cntek kan?? mcm pkai celak je...

aimie: mak oi !! 13ekor??? bkk kdai je aimie ....hahaha

kak dela :hehehe..dah tua ?? jge la bebaek...

Bintang Biru. said...

Mata kecek comel la.
sebelah kuning.
sebelah biru.
suka suka suka !
hehehe ^^

Luqeem™ said...

klu kucing tu fobia dgn sy mcm mne eh? XD

faRHa@miSS Vio said...

luqeem: fobia dgn awk??...nape leh jd g2?? huhu...emmm...try la dkat2 dg dia..klau dia lari xyah kjar...xp0n try tangkap dia skali..then cbe la usap2 dia cket...especially kat bwah kpala dia 2..kucing kan ske ...huhu

family of fur said...

so cute.. hehe.. kecek cm my cat .. winter..hehe.. all of them comey... nk culik boleh..??haha. nk culik mntk izin ni..hehe

Sufinah Yussof (SY) said...

SY sangat sangat sangat sangat sangat suka kan kucing.

:: kisah dongeng FARHA ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...